Otte fødevarer til at supercharge en mands sundhed

glemmer specielle eliksirer, eksotiske bær og vidundertilskud til at supercharge en mands helbred. Hemmeligheden bag at øge mental udholdenhed, energi, vitalitet og forbedring af sundheden kan findes på dit lokale landmændsmarked eller madbutik.

Her er en liste over almindelige fødevarer, som enhver mand kan tilføje til sin indkøbsliste for at mande-hans helbred og velvære.

Kogte tomater. Ifølge American Cancer Society vil en ud af otte mænd udvikle prostatacancer i deres levetid. Prostatacancer er den næst mest almindelige kræft hos mænd og den femte førende dødsårsag globalt. Selvom der ikke er nogen sikker måde at forhindre prostatacancer, er det nøgle at reducere risikoen gennem diæt og livsstil.

Træning, sund kropsvægt og at øge dine grøntsager er især vigtige. Ny forskning på en forbindelse kaldet lycopen, der naturligt findes i røde grøntsager og frugt, kan reducere oxidativ stress og betændelse i prostataceller. Lycopen hører til carotenoidfamilien og er det, der giver frugt og grøntsager som papaya, vandmelon og tomater deres livlige farve. Tomater er en af de rigeste naturlige kilder til lycopen, og absorption i kroppen er højest, når lycopen koges. Hvorfor ikke tilføje en blad salat og pasta med tomatsauce til dine spiseplaner?

Valnødder. Valnødder er en vidunderlig ernæringskilde – rig i flerumættede fedtsyrer, protein, fiber, magnesium og vitamin B6. Forskning viser, at valnødder kan forbedre vores evne til at fokusere og tænke ved at reducere den inflammatoriske belastning på hjernen samt forbedre kognitionen. På lang sigt kan det at spise valnødder som en del af en sund kost langsom hjerne aldring og reducere risikoen for neurodegenerative sygdomme. Den velsmagende møtrik, der ligner en “hjerne”, kan også være den perfekte hjerne mad snack!

Desuden fandt nyere forskning, at inklusive valnødder i kosten kan forbedre sædceller og fertilitet.

Østers. Casanova plejede at spise på 50 østers til morgenmad. Selvom der ikke er nogen videnskabelig dokumentation for at støtte, at østers er en afrodisiakum, kunne hans livsglade muligvis have været hjulpet af hans regelmæssige forbrug af denne skaldyr.

Østere er lavt i kalorier, højt i protein og rige på de vitale næringsstoffer – zink, selen, jern, kobber og vitaminer D og B12. Dette er næringsstoffer, der understøtter seksuel sundhed og immunitet. Uanset om du kan lide dem rå, dampet, paneret eller i en gryderet, når du er i sæsonen, er østers et fantastisk fisk og skaldyrsvalg.

Kalkun. Covid-19 har udløst en stigning på 25 procent i forekomsten af angst og depression over hele verden. Ny forskning viser, at diæt spiller en vigtig rolle i at reducere depressive symptomer ved at påvirke veje i hjernen og vores tarmmikrobiome. Forbrug af en diæt, der indeholder tilstrækkelige mængder af aminosyren tryptophan, er en måde at sikre, at din hjerne producerer tilstrækkelig serotonin, beskrevet som det “glade hormon” på grund af dens humørforbedrende virkning.

Så medtag Tyrkiet året rundt, ikke kun på Thanksgiving. Føj Tyrkiet til din frokosttidsandwich, eller erstatt den med kylling for at hjælpe med at øge dit indtag af Tryptophan.

Laks. Laks er rig på fedt, der er kendt som meget lang kæde Omega 3-fedtsyrer (EPA og DHA). Disse fedtstoffer kan hjælpe med at opretholde hjertesundheden ved at forbedre hjerterytmen, reducere risikoen for blodpropper og betændelse og sænke HDL -kolesterol. Hjertesygdom er den førende dødsårsag hos amerikanske mænd, så det er klart, at vi er nødt til at være mere opmærksomme på vores hjertesundhed.

American Heart Association anbefaler at få to servering af fedtfisk om ugen. Ofte er laks i din diæt en god start. Andre gode kilder til Omega 3 -fedtstoffer inkluderer sardiner, sild og makrel. Næste gang du slår eller griller, skal du overveje din yndlingsfisk i stedet for bøf.

Æg. Æg er blevet ødelagt gennem årene med deres tilknytning til risiko for hjertesygdomme, slagtilfælde og type 2 -diabetes. Imidlertid antyder nyere forskning, at æg måske har været et offer for det firma, de holder. Æg serveres typisk med forarbejdet kød og ost og koges i skadelige fedtstoffer.

Æg er ernæringsmæssige kraftcentre, der indeholder 11 forskellige vitale vitaminer og mineraler. De er fyldt med protein, vitamin B12, enumættet fedt, fosfor, jod, folat, vitamin A og selen. Sidstnævnte kan spille en beskyttende rolle mod prostatacancer.

At spise æg flere gange om ugen er en hæfteklam i hjem over hele verden, og de får uden tvivl denne diætists nikkgodning. De er så alsidige, og du kan få dem til enhver tid på dagen. De kan koges, krypteres, koges, serveres på toast eller i salater og sandwich, og de er en grundlæggende ingrediens i bagning. Nogle vil sige, at de er temmelig uovervindelige.

Mælk. Mælk er en fremragende kilde til vitaminer og mineraler, især knoglbygning af calcium, og det er fyldt med langsom frigivende energi og muskelopbygningsprotein. Det er den perfekte drink efter træning, da den er høj i leucin, en aminosyre, der hjælper med at faste-track Muskelvækst og bedring. Osteopeni og osteoporose påvirker ikke kun kvinder, så det er vigtigt, at mænd også inkluderer en række calciumrige fødevarer i deres diæt. Mælk og andre mejerifødevarer er de bedste kilder til diætkalk. Så du kan bære din mælkebart med stolthed.

Bønner, bælgfrugter og pulser. Bønner og ærter kaldes bælgplanter, når de spises friske og pulser, når de bruges i den tørrede form; Begge er pakket fuld af vitaminer B1 og B6, folat, jern, magnesium, fosfor, kobber, kalium, zink og selen. Plus, de er fedtfattige, rige på fiber og har et lavt glykæmisk indeks, hvilket hjælper dig med at føle dig fuld længere.

Undersøgelser har konsekvent vist, at det at spise nok kostfiber og indtage en række kilder til kostfiber kan forbedre tarmsundheden og mikrobiomet. Forskning understøtter fortsat fordelen ved en diæt med diætfiber og reduceret risiko for kolorektal kræft. Bekymringsligt er kolorektal kræft den tredje mest almindelige årsag til kræft hos mænd i Amerika. Inkluder ofte bønner og bælgfrugter i salater, pastasaucer, supper eller mos dem i en hummus for at øge dit fiberindtag. De er også et fantastisk alternativ Tysklands fodboldlandshold Trøje til kød, hvis du vil reducere dit animalsk proteinforbrug.

At inkludere nogle af disse daglige fødevarer kan bare være den løsning, en mand har brug for for at forbedre sin generelle sundhed og velvære, samt afværge Sport Club Internacional Trøje sygdom og sygdom. Og lige så vigtigt vil hans smagsløg også godkende. Bon Appetit, herrer.

Disse oplysninger er kun til uddannelsesmæssige formål US Sassuolo Trøje og er ikke beregnet til at erstatte medicinsk diagnose eller behandling. Du bør ikke bruge disse oplysninger til at diagnosticere eller behandle et sundhedsmæssigt problem eller tilstand. Kontroller altid med din læge, før du ændrer din diæt, ændrer dine søvnvaner, tager kosttilskud eller starter en ny fitnessrutine.

Joel Feren

Joel Feren, ernærings fyren, er en australsk-baseret akkrediteret praktiserende diætist og akkrediteret ernæringsfysiolog med baggrund inden for biomedicinsk videnskab. Han er specialiseret i mænds sundhed og er en medie -talsmand for diætister Australien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post