Ny tech, data og instrumentbrætter

Jeg har spillet med ny teknologi for nylig og ønskede at dele nogle af de erfaringer. Desuden har jeg taget et kig på den typiske spørgsmål om at visualisere data fra flere kilder og identificerede få åbne kilder / frigøre ressourcer, som kan være af interesse for folk under uddannelse til bestemte hændelser og / eller trænere forsøger at lede efter tjenester til at hjælpe deres atleter .

Lad os tale om teknologi først. Jeg var i stand til at prøve en kontinuerlig glukose monitor (CGM) nogle måneder siden, og jeg fandt oplevelsen meget interessant og nyttigt i at modificere nogle ernæringsmæssige vaner.

Takket være https://www.veristable.com Jeg har modtaget en helt gratis CGM og var i stand til at bruge VERI app til at spore mine sukker niveauer i 14 dage. [Disclaimer: Jeg er ikke involveret med en virksomhed, og jeg har allerede afsløres jeg modtog sensoren og app til helt gratis som en prøve bruger].

Hvad er en CGM?

En kontinuerlig glukose overvågningssystem, eller CGM for korte, er en lille enhed, der kontinuerligt overvåger din glucose niveauer i næsten realtid.

For at bruge en CGM, skal du indsætte en lille sensor på størrelse med en mønt, i din arm. Sensoren har en lille kanyle trænger det øverste lag af hud, der er i stand til at prøve glucosekoncentration. Et klæbende plaster holder sensoren på plads, gør det muligt at tage glukoseaflæsninger i den interstitielle væske (den væske, der omgiver celler i kroppen) hele dagen og natten.

En lille sender, forbundet til sensoren giver systemet mulighed for at sende real-time aflæsninger trådløst til en mobiltelefon til skærm og optage dine blodglucosedata. Nogle systemer kommer med en dedikeret skærm, og nogle nu vise informationen via en smartphone app.

Hvis du ønsker at se, hvordan du kan bære en sådan teknologi, se videoen nedenfor.

Jeg gjorde bære sensoren på min venstre arm.

Iført CGM sensoren på venstre arm

Den app fungerer rigtig godt og til synkronisering af data, du bare brug for at få din telefon tæt på sensoren for at downloade data. Jeg formåede at bruge den, mens svømning (med en våddragt, fordi det var vinter sæson her, så sensoren var dækket, men det er vandtæt), løb, cykling og / eller i gymnastiksalen når lockdown retningslinjer tilladt.

Her er et par eksempler på, hvordan mine glucose niveauer ændre sig med mad

Klassisk italiensk morgenmad med cappuccino og croissant udløser lidt af en højere glukose svar

Sukkerholdige korn og cappuccino (uden sukker) endeligt har brug for gennemgang.

Jeg analyserede en masse af fødevarer valg og også kontrolleret mine niveauer på lange ture leger lidt med min på cykel ernæring. Dette er definitivt et nyttigt værktøj, selvom du ikke er diabetiker, hvis du er under uddannelse til en udholdenhed begivenhed og ønsker at vide meget mere om optimering af din ernæring, navnlig i mellem kurser eller på lange ture / kører.

Hvis du ønsker at læse nogle videnskaben om det, dette papir på CGM målinger under Ultramarathon er endeligt en skal læse samt dette dokument om CGM målinger og individuelle reaktioner i anstrengelsesudløst hypoglykæmi.

At blive udsat for varmen mens uddannelse her i Qatar en hel del, jeg købte også en af kroppens kernetemperatur Monitor. Dette er en termisk energioverførsel sensor (detaljer her https://corebodytemp.com/blogs/news/the-technology-behind-core-thermal-energy-transfer-sensors). Jeg kan se de data i realtid på min Garmin cykel computer eller Garmin Fenix visning og det hjælper mig med at styre, hvordan jeg klarer i varmen (jeg ikke gør godt i varmen …). Sættet blev evalueret ved DC Rainmaker før (link her, så du kan læse detaljerne), valideringsundersøgelser ikke endnu (her er links til validering side af virksomheden), og jeg har planer om at tage en kerne temp pille at tjekke det ud i de næste par uger. Det ser lovende, men jeg vil virkelig gerne se, hvordan den opfører sig med temperaturændringer, også, meget dyrt, men hvis nøjagtige nok, kan det være en god sporvidde på varme dage.

Her er hvad der sker på en 65 km tur i varmen med to vand / køling pauser (temperaturen nåede 38degrees Celsius, at dagen!).

Hjertefrekvens og Core temperatur registreret i en 65 km ride, bemærk de to vand / køling pauser på km32 og 45.

Endelig har jeg taget et kig på instrumentbrættet software-tjenester for det meste bedre at visualisere mine data, men også at se på mulighederne for fjernovervågning af atleter.

Den første er Intervals.ICU der integrerer meget godt med Strava.

Den anden er Runalyze, som jeg bruger til at se på mine kørende aktiviteter. Denne instrumentbrættet / analytisk værktøj giver nogle prognostiske muligheder (men som sædvanlig, ikke sikker på, hvor gode de er, får brug for meget mere tid og langt mere kører til virkelig at vurdere det, så ønsker mig at bo skade helt gratis så længe som muligt for at teste det ).

Jeg har spillet med et par mere, vil jeg dele dem i mit næste indlæg.

Bliv hængende.

Del dette:
Linkedin.
Twitter.
Pinterest.
Whatsapp.
Email.
Print
Facebook.
Tumblr.

Sådan her:
Ligesom loading …

Relaterede

Data og Dashboards del 2May 7, 2021In “Idræt”
> Nanosensing og biochemistryApril 10, 2011i “biokemi”
MoNitoring Training Load in Team Sports: Quo Vadis? # 1september 19, 2010in “Overvågning”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post