Er sportsdrikke en sukkerfælde til børn?

af Matt Weik

Vi har alle set disse reklamer. De, hvor vores foretrukne atleter drikker sportsdrikke såvel som at optræde på et højt niveau. Unge forestiller sig selv som disse atleter, der tror, at de også kan udføre storhed, hvis de drikker de nøjagtige samme drikkevarer. Bit forstår de, at i de fleste tilfælde, hvad de drikker, er hovedsageligt kun en flaske fuld af sukker. Denne telefon opfordrer til at bekymre sig om reklamer for sådanne drikkevarer til vores ungdom. Unge forstår ikke konsekvenserne af at drikke drikkevarer med høj sukker. For dem er dette bare drinks, de ser deres idoler smække på tv såvel som i annoncer. Så hvis deres idoler drikker dem, skal Olympique Marseille Trøje de være gode for dig, ikke? Forkert.

En svimlende forskningsundersøgelse, der blev offentliggjort i British Dental Journal af Cardiff University Institution of Dentistry, opdagede, at 90% af teenagere drikker “sportsdrikke” på grund af smagen såvel som ikke for den funktion, de var beregnet til at blive brugt til. Dette obsessive indtag øger deres fare for fedme ud over tand erosion på grund af de øgede sukkerarter såvel som surhedsgrad. Dette er endnu endnu et, der bekymring for, at forældrenes krav er opmærksomme på. At bruge sportsdrikke som en social drik er ikke anderledes end at give dine unge en dåse sukkerholdig soda.

Forskningsundersøgelsen blev udført i South Wales af en gruppe forskere, der spurgte 160 unge i alderen 12 samt 14 nøjagtigt, hvor ofte de slynger sig i sportsdrikke. Det, de opdagede, var, at 90% af dem faktisk drikker disse slags drikkevarer mindst to gange om ugen. På spørgsmålet om, hvorfor de drikker dem, var svaret på grund af smagen. Hvad vi har lige her, er drikkevarer produceret til funktionen af stigende udholdenhed såvel som genopfyldning af elektrolytter hos atleter – ikke som en social drik. Disse drikkevarer hjælper med at forbedre hydrering, men har den nøjagtige samme mængde kalorier som en dåse sodavand. En ekstremt lille del af disse unge (kun 18%) bruger virkelig dem UNAM Pumas Trøje til deres betydelige formål.

Forskere sagde: ”Andelen af børn i denne forskningsundersøgelse, der Canadas fodboldlandshold Trøje tager høje kulhydratdrikke, som er designet til sport, er i en rekreativ ikke-sportslig kontekst af bekymring. Sportdrikke er beregnet til atleter, der deltager i udholdenhed såvel som intense sportsbegivenheder, de er ligeledes forbundet med tandfald hos atleter såvel som bør bruges til at overholde råd fra tandlæge såvel som sundhedshold, der er afsat til at tage sig af atleter. Vand eller mælk er tilstrækkeligt tilstrækkeligt til at fugte aktive børn, høje sukker sportsdrikke er unødvendige for børn såvel som de fleste voksne. ”

Hvis ovenstående ikke vedrørte nok, så en mere forskningsundersøgelse på 187 ekspertfodboldspillere i England såvel som opdagede, at 4 ud af 10 havde tandfald. Af disse 187 atleter blev 1 ud af 20 også opdaget at have tandkødssygdom, hvilket øgede ægte bekymringer, når drikkevarevirksomheden annoncerer deres produkter til vores ungdom. Det er temmelig ærligt uansvarligt.

Take House -meddelelsen fra denne forskningsundersøgelse er, at sportsdrikke, mens de har den “seje faktor”, krav om at blive brugt til et specifikt formål. At bruge dem som en social drink for unge kan have ugunstige konsekvenser for deres generelle helbred. Prøv at holde dine unge væk fra denne slags drikkevarer. Medmindre du er en elite -atlet, kan fugt med vand såvel som at komme sig med brug af mælk nøjagtigt de samme fordele ved sportsdrikke uden de ugunstige bivirkninger. Til sidst er det din beslutning, om du skal gøre det muligt for dine unge at drikke sportsdrikke, men de undersøgelser, der er nævnt ovenfor, skal være tilstrækkelige til at gøre dig til at overveje kravet om disse sukkerholdige sundheds- og velværefarer…. Mere almindeligt forstået som ”sportsdrikke”.

Besøg den digitale muskelmasseforældres blog flere sunde tip til dine børn!

Kilde:
British Dental Journal – Udgivet på Internettet forud for tryk, DOI: 10.1038/sj.bdj.2016.449 “En undersøgelse af brug af sportsdrikke blandt unge” Forfattere: D. Broughton, R. M. Fairchild samt M. Z. Morgan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post